Cluster Webteam en Interne Communicatie

In 2019 gaan we het project Look and Feel in samenwerking met verschillende afdelingen afronden. Flevoland.nl is dan in een nieuw jasje gestoken. Aansluitend start de vernieuwing van Intranet voor de toegankelijkheid, we gaan intranet ook meer toekomstbestendig maken. Evenals in voorgaande jaren besteden we uiteraard uitgebreid aandacht aan de toegankelijkheid van de website en het Intranet.

1. Afronding project Look and Feel

De website en de nieuwsbrieven zijn toe aan vernieuwing en daarom is het project Look and Feel in 2018 gestart. Binnen dit project krijgt de website een update van de vormgeving en krijgt het content management systeem (cms) een grote upgrade.


2. Vernieuwing intranet

Na de vernieuwing van de Look and Feel voor de website, is ook het Intranet toe aan een nieuwe Look and Feel. Het huidige Intranet voldoet nog niet aan de webrichtlijnen. Volgens de nieuwe wetgeving is dat verplicht per 2020.


3. Verder uitbouwen digitale nieuwsbrieven

Look and Feel betreft ook een verbetering van de nieuwsbrievenmodule. We onderzoeken op welke manier we beter kunnen voldoen aan de wensen van de organisatie zodat andere mailtools (bijvoorbeeld Mailchimp) niet noodzakelijk zijn.


4. Onderzoek en eventuele opzet newsroom

In samenwerking met een bestuursadviseur van de afdeling BDO de behoefte en mogelijkheden onderzoeken voor een newsroom binnen de provincie. Het WIC onderzoekt binnen dit project de sociale media.

5. Overgang flevowegen.nl

In 2018 heeft de afdeling Infra een eigen website gelanceerd binnen het cms Wordpress. De bedoeling is dat deze site in 2019 een onderdeel is van het provinciale cms Kentico.


6. Nieuwe aanpak video's voor sociale media

Korte filmpjes en vlogs zijn steeds meer in opkomst. Vloggen is, ook in het bedrijfsleven, een nog steeds groeiende trend. Je kunt met een vlog complexe materie eenvoudiger en persoonlijker maken. Het WIC wil meegaan in deze trend en stelt een actieplan op.


7. Bijdrage aan HRM-projecten Wnra en Personeelsdossiers

Om de invoering van de Wnra bij de provincie Flevoland in goede banen te leiden, is in 2018 een projectteam samengesteld. Het WIC vervult daarin de rol van intern communicatieadviseur.


8. Implementatie Siteimprove op flevoland.nl

In het dagelijks beheer van de website biedt Siteimprove handige functies waarmee je meer controle hebt op de kwaliteit van de content. Met Siteimprove kunnen redacteuren makkelijker zien waar fouten op hun pagina zitten. We implementeren Siteimprove alleen op de website, omdat intranet nog vernieuwd moet worden.